Kolbásszal sült lecsó

emillio receptje

Drágáim! Osztom azt a véleményt, miszerint a lecsót elrontani nem lehet! De, ha rám hallgattok, akkor okvetlenül kipróbáljátok az általam kreált remeket! Nos íme a receptem!
Füstölt szalonna zsírján megfonnyasztok egy közepes fej hagymát. Hozzáadom az előzőleg megmosott, a magházától megszabadított és felszeletelt 6 - 8 db zöldpaprikát. Fedő nélkül sütöm, időnként megkeverve. Amíg sül, addig felkarikázok egy kisebb szál parasztkolbászt, és a sülő paprikához teszem. Mialatt összesülnek, 3- 4 db paradicsomot melyet leforrázva, a héját lehúzva félbe vágom, és egy lapos tányérba téve felszeletelem. és a közben félig megpuhult sült paprikához adom. Lefedve addig rotyogtatom, míg a paradicsom szét nem fő. Ezzel kész is. Aki erősen szereti, az csinálja bogyiszlói és édes paprikából vegyesen. Köretként lehet mellé rizst, tarhonyát vagy akár rövid cső tésztát kínálni, de friss puha kenyérrel is kiváló! Aki tojásosan szereti, az a kész lecsóba 2-3 felvert és megsózott tojást csorgathat, amit szilárdulásig szabad csak sütni! Jó étvágyat!