Katalin receptje
Igazából ezek a receptek mind tök jók, csak, a lecsó, A lecsóóóóó, az zsiradék ,hagyma,paprika és paradicsom megfelelő arányát jelenti!aztán jöhet a többi!
A füstölt szallonát gyenge zsiradékon megpirítom, majd a szalonna darabokat kiszedegetem. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom a visszamaradó zsírban. Közben a paradicsomot össze vágom(nem karikára,hogy ne legyenek a lecsóban a végén 10-20 centis pöndörödött pari héjak)hanem csak úgy rusztikus darabokra ,ahogy jön. Rá a hagymára,só és ha a pari elvesztette állagát(8-10perc)ráküldöm a paprikát majd egy kis vizet.Őrölt piros paprikát semmiképp! Aztán beleteszem a lecsóba szánt füstölt kolbász egyharmadát,egészen apróra vágva,és így főzöm tovább.Mielőtt elkészülne, beleteszem a többi kolbit karikára vágva,még 5-8 perc és kész.Rizzsel, tojással, nokival,vagy csak egy jó karéj friss kenyérrel,mindegy. Őrület! A paprika paradicsom aránya 10 a héthez, a paprika javára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése