http://kotyvasztok.blogger.hu
Hozzávalók a lecsóhoz:
Húsmentesen táplálkozó blogtársaminak az első adalék bűntetésmentesen mellőzhető, helyettesítendő némi olajjal :)
- 2 szelet szalonna
- 0,5-0,8 kg. újburgonya
- 3 szál murok (sárgarépa)
- 5-6 db zöldpaprika
- 1 kaliforniai paprika
- 2-3 db paradicsom
- egy marék zöldhagymaszár
- egy marék spenót (paraj)
- 1 szál új fokhagyma
Elkészítés:
A megmosott, félbe vágott újkrumplikat tepsiben sütjük meg.
A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, időközben fokhagymát dobunk bele, kiszedjük egy tányérba. Ez és a sült krumpli majd a végén kerül a lecsóba.
A felvágott zöldhagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, majd a reszelt murkot hozzáadjuk. Fedő alatt pároljuk félpuhára, ekkor megy bele az aprózott zöld- és kaliforniai paprika.
Pár perc párolás után adjuk hozzá a paradicsomokat, a felhasználandó szószt, és készre pároljuk mindet.
Ekkor tesszük hozzá a csíkokra vágott spenótot, sültkrumplit és szalonnapörcöket, néhány keverés után lefödjük ismét, és szigorúan 1-2 percig hagyjuk csupán párolódni, puhulni. Így nem rontják el a gasztronómiai látványosságot a szétcincált spenótcsíkok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése