Lecsó vastag húsú paprikával

Kriszta gyerekkori lecsója Szabolcsból

Füstölt húsos szalonnával kezdtük, utána belevágtunk 3 nagy fej hagymát. Csak úgy a lábos fölött daraboltuk, nem volt vágódeszkánk. Jó sok hagyma kell bele, nem lesz édes tőle, mert a paradicsom úgyis savanyú.

A hagyma után jön a paprika, annyi, hogy tele legyen a lábos, és megsóztuk.
A boltban kapott lecsópaprikából nem lesz jó, mert ehhez vastag húsú paprika kell, az enged levet.

Amikor megfonnyadt a paprika, akkor jött bele a paradicsom, kicsit kevesebb mint a paprika, azt is csak úgy a lábos fölött belevágtuk. Ha nem elég vastag a paprikánk húsa, akkor rögtön kell bele a paradicsom is a paprika után, hogy legyen leve.

Ha van bogyiszlói paprika, abból is teszünk egyet, ha az nincs, akkor hegyes erős zöldpaprikát.

Semmi más nem kell bele, amikor megfőtt fehér kenyeret tunkoltunk bele, vagy önmagában ettük, kenyér nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése