Előre sütött lecsó

KINVA receptje

Szalonnát olvasztok serpenyőben és kevés apróra vágott lecsókolbászt teszek hozzá.

A hagymát csíkokra vágom és a serpenyőben, a szalonna zsírján megpírítom, kicsit karamellizálom, majd félreteszem.

A paprikákat negyedekbe majd darabokra vágom és azokat is serpenyőben, több részletben megsütöm. Fontos, hogy süljön és ne eresszen levet, így több kisebb adagban csinálom, majd félreteszem.

A paradicsomokat cikkekre vágom és szintén kissé megsütöm serpenyőben.

Néha teszek bele cukkinit is, az egy semleges töltőanyag.

Mindent lábosba teszek, sózom, borsozom, nagyon kevés piros paprikát adok hozzá és szójaszósszal ízesítem. A szójaszószból csak nagyon kevés kell, egy blugy-blugynyi.

Összefőzöm és tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése