1 kg paprika
0,5 kg paradicsom
3 hagyma
füstölt szalonna
fokhagyma
1 fakanál liszt a rántáshoz
A babot kevés lével megfőzöm, és fokhagymás rántással berántom. A lecsóhoz a szalonnát kevés olajban megpirítom, rajta a hagymát üvegesre párolom, beleteszem a felkarikázott paprikát majd pár perc múlva a meghámozott paradicsomot, lefedve együtt főzöm. Amikor már majdnem kész, hozzáöntöm a babot, összerottyantom, és kész.
Lehet tarhonyával is készíteni, akkor azt a hagyma után teszem bele még a zöldségek előtt és kicsit több lével csinálom a babot, mert a tarhonya felveszi.
Lehet tarhonyával is készíteni, akkor azt a hagyma után teszem bele még a zöldségek előtt és kicsit több lével csinálom a babot, mert a tarhonya felveszi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése