Gombás-lecsós sertésszelet

6 szelet csont nélküli karaj
2 db paprika
2 közepes paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 nagy fej champignon gomba
olaj

bors

A vöröshagymát apróra kockázom, majd olajon megdinsztelem, beleteszem a megtisztított, karikára vágott gombát. Sózom, borsozom, majd megpárolom. Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Kb. 10 percig együtt párolom (valamelyest maradjon egyben a paprika is és a paradicsom is). Egy tűzálló tálba kevés olajat öntök, beleterítem a besózott karajszeletek felét, majd a gombás ragu felét rákanalazom. Következő adag hús, arra pedig a maradék ragu. Alufóliával beborítom, és kb. 1 órán át sütöm, lassú tűzön, hogy a hús jól átsüljön. A fóliát az utolsó 15-20 percben leveszem róla, hogy a levéből elpárologhasson a felesleg (ekkor kapcsolom át légkeverésre).

Köretként karikára vágott, tepsiben sült, sajtos burgonya illik hozzá, és friss saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése