Szerb rakott lecsó

Hozzávalók:
60 dkg paprika
60 dkg paradicsom
50 dkg burgonya
30 dkg hagyma,
10 dkg kolozsvári szalonna,
olaj,
só,
pirospaprika

Elkészítés:
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadunk 2 szem, meghámozott, felnegyedelt paradicsomot. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Tűzálló tálba vagy tepsibe lerakjuk a vékonyra szelt kolozsvári szalonna felét. Rá egy réteg főtt burgonya, majd felkarikázott zöldpaprika és paradicsom kerül. Leöntjük a hagymás szafttal, majd megismételjük a rétegzést. A tetejére szalonna kerüljön. Forró sütőben kb. 40 percig sütjük.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/szerb-rakott-lecso.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése