Hozzávalók: 3-4 fej vörös és lilahagyma, vegyesen, 3-4 db. piros paprika, ugyanennyi zöld paprika, fél kg. paradicsom, fél kg. csiperke gomba, de legjobb az erdei vargánya, vagy rókagomba, ízlés szerint tehetünk cele 1-2 db. kisebb csemege cukkinit is, ez puhítja az ízeket. Ízlés szerint só, bors, kevés olaj, meg mehet 2-3 evőkanálnyi paradicsomszósz is.
Elkészítés: A hagymát dinsztelem kockára vágva, majd jönnek a paprikák (ha valaki olyan ügyes, megsüthet belőlük néhányat sütőben, majd a lehúzott héjával aprózza a többihez), fedő alatt puhára pároljuk, ekkor adjuk hozzá a karikázott gombákat, kis puhulás után meg jöhet a lehéjazott paradicsom kockázva.
Fűszerezzük, - kis fehérborral is lehet bolondítani, de anélkül is isteni - aztán fedő alatt, készre pároljuk. Megesik, hogy mégis szárazabb lesz, elpárolog a nedvesség, ilyenkor teszem hozzá a paradicsomszószt, amit épp csak összeforralok vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése