1kg vöröshagyma
1 kg paprika
1 kg paradicsom
30 dkg füstölt szalonna
3 marék tarhonya
3 par füstölt virsli
só esetleg őrölt feketebors
A szalonnát (nagyon) apró kockákra vágom, a hagymát vékony csíkokra. A paradicsomot meghámozom, negyedelem, ha nagyobbak akkor aprítom jobban. A paprikát a sietség függvényében vágom kissebb nagyobb darabokra.
A szalonnát teljesen kisütöm, utána teszem bele a hagymát és sózom. A hagymára azonnal rádobom a tarhonyát. Mikor a hagyma már fakanállal könnyedén szétnyomható akkor teszem bele a paradicsomot. Csak annyit várok hogy a paradicsom kicsit összessen, utána jöhet a paprika is.
Mire a tarhonya megfő a virsliket megfelezem, és átmelegedésig a tetejére dobom.
Ha az éhség és a társaság igényli akkor az üvegesre pirult szalonnás zsíros hagymából szedek ki vastag szelet kenyerekre. Amennyiben ennek bekövetkezte várható akkor a hagyma + 1/2 kg és a szalona + 20-30 dkg. Ilyenkor a tarhonya csak ezután kerül bele.
Ha véletlen marad akkor másnap reggelire ütök bele 1-2 tojást a melegítéshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése