Lecsó eltevés télire

Nagyanyóék receptje 13-15 literhez


5 kg hagyma
3-4 fej fokhagyma
10 kg paprika, sárga és piros vegyesen
3 kg paradicsom
1 kávéskanál szalicil

Olajban megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot egyszerre. Sóval borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Csokorba kötött zellerzöldet teszünk bele, amit a főzés befejeztekor kiveszünk.

Addig főzzük, amíg még a paprika kicsit ropogós, mert a dunsztban még tovább fog puhulni. Belekeverjük a szalicilt, és még forrás közben rakjuk üvegekbe. Üvegenként 2-3 evőkanál olajat öntünk rá, lezárjuk és dunsztba tesszük.

Amikor nem télire eltevésre csináljuk, akkor nokedlit főzünk ki vagy krumplit, ezek mellé tálaljuk a lecsót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése