Kolbászos lecsó

Giovi receptje 2 főre

5-10 dkg füstölt szalonna,
25 dkg házi kolbász,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
4 db paprika,
3 db paradicsom
só, bors, piros paprika, chili

Az apróra vágott szalonnát  a kolbásszal együtt pirítom. Mikor jó ropogósra sültek akkor kiveszem a visszamaradt zsiradékból és félreteszem. A zsírban megfonnyasztom a hagymát fokhagymát, hozzáadom pirospaprikát.

A paradicsomot meghámozom és feldarabolom, rádobom a hagymára és  egészen addig főzöm míg pépes nem lesz. Ekkor rádobom a karikákra vágott paprikát és kb 5 percig kavargatom, sózom borsozom, ha olyanom van akkor chilit is rakok bele,v égül a ropogós szalonnát és a kolbászt is rádobom.

Puha fehér kenyérrel és jéghideg tejjel szoktam enni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése