Lecsó nápolyi módra

4-5 db nagy kaliforniai paprika, lehetőleg több színben (sárga, piros, zöld, de ez csak esztétikai követelmény)
fél fej hagyma (én lilahagymát használok, mert édesebb)
50 dkg érett paradicsom (vagy 1 doboz kockázott konzerv)
fél marék fekete olívabogyó kimagozva
1 kávéskanál sózott kapribogyó

oregánó
olívaolaj

A paprikát gázlángon körben megpörkölöm, míg megfeketedik a héja. Amikor már nem éget, lekaparom az égett héjat. Vigyázok, hogy ki ne lyukasszam a paprikát, mert a benne keletkezett folyadék nagyon finom. Tányér fölött kiveszem a csumáját, a levet felfogom. Csíkokra, majd a magyar lecsónál szokásosnál kisebb kockákra vágom a paprikákat. A nagyon finomra vágott vöröshagymát egy mélyebb serpenyőbe vagy lábasba teszem, rá a paprikát, az olajbogyót, a felkockázott paradicsomot, a kapribogyót (ami ne ecetes legyen, hanem sóban eltett). Összefőzöm, és amikor már rövid a leve, akkor sózom, majd megszórom nagyon kevés oregánóval.
Aki szereti, csípős paprikával is ízesítheti, úgy is nagyon jó. Hidegen a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése