Tepsiben sült kolbászos lecsó

2 szál gyulai kolbász1 kg zöldpaprika
2 zacskó előfőzött rizs
2 dl tejföl
2 nagy fej vöröshagyma
4 paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál ételízesítő
1 púpozott kanál paprika
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál feketebors
ízlés szerint só

A rizst puhára főzöm sós vízbe, majd mikor kész, félrerakom. Közben a zöldpaprikát megmosom, lecsöpögtetem, és a csumája kivételével szeletekre vágom. A paradicsomot felkarikázom, a hagymát is karikázom. A füstölt szalonnát apróra vagdosom, zsírját kiolvasztom, és megfonnyasztom rajta a vöröshagymát. Ráteszem a paprikát, megsózom, és fedő alatt üvegesre párolom. A végén belekeverem a piros fűszerpaprikát és a fokhagymát. A tejfölt összekeverem borssal és sóval.

Egy tepsit előkészítek, a rizst, a kolbászt és a lecsót összekeverem. Az egészet egy lapos tepsibe terítem, rákarikázom a paradicsomot, és lelocsolom a tejföllel.

Alufóliával befedve, előmelegített forró sütőbe teszem. Közepes lángon 20 percig párolom. Addigra a rizs a lecsó levét felszívja. Villával óvatosan összekeverem. És tálalom.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/finom-kolbaszos-lecso.recept 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése