A Te recepted

Légyszi küldd el, Te hogyan csinálod a lecsót! Ne törődj vele, ha már van valami hasonló, minden lecsó hasonló és mégis mind más. :)

Légyszi próbáld minél pontosabban leírni, legyenek mennyiségek, legyen benne az alapanyagok belekerülésének sorrendje.  Esteleg az összetevők pontosítása, például milyen paprika jó szerinted vagy mekkora fej hagyma.

Jó ha megírod mit szeretsz mellé enni, vagy bármit még ami eszedbe jut. És persze a képnek is nagyon örülök!

Bocs előre is, ha nem kerül ki elég gyorsan, vagy ha kicsit átalakítom, mindenképpen megőrzöm az egyediséget és ahol van lehetőség kiteszem a forrást vagy a recepttulajdonos linkjét. 

Írd ide hozzászólásként, vagy küldj mailt: mmkriszti (kukac) gamil (pont) com

Köszi!

4 megjegyzés:

  1. Igazából ezek a receptek mind tök jók, csak, a lecsó, A lecsóóóóó, az zsiradék ,hagyma,paprika és paradicsom megfelelő arányát jelenti!aztán jöhet a többi!
    A füstölt szallonát gyenge zsiradékon megpirÍtom, majd a szalonna darabokat kiszedegetem. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom a visszamaradó zsírban. Közben a paradicsomot össze vágom(nem karikára,hogy ne legyenek a lecsóban a végén 10-20 centis pöndörödött pari héjak)hanem csak úgy rusztikus darabokra ,ahogy jön. Rá a hagymára,só és ha a pari elvesztette állagát(8-10perc)ráküldöm a paprikát majd egy kis vizet.Őrölt piros paprikát semmiképp! Aztán beleteszem a lecsóba szánt füstölt kolbász egyharmadát,egészen apróra vágva,és így főzöm tovább.Mielőtt elkészülne, beleteszem a többi kolbit karikára vágva,még 5-8 perc és kész.Rizzsel,tojással, nokikival,vagy csak egy jó karéj friss kenyérrel,mindegy. Őrület! A paprika paradicsom aránya 10 a héthez, a paprika javára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha a paradicsomba teszed a paprikát, ropogós marad. ettől még jó ha valaki így szereti....

      Törlés
  2. Bocsi,nokiki=noki,azaz nokedli:-))))

    VálaszTörlés
  3. Drágáim! Osztom azt a véleményt, miszerint a lecsót elrontani nem lehet! De, ha rám hallgattok, akkor okvetlenül kipróbáljátok az általam kreált remeket! Nos íme a receptem!
    Füstölt szalonna zsírján megfonnyasztok egy közepes fej hagymát. Hozzáadom az előzőleg megmosott, a magházától megszabadított és felszeletelt 6 - 8 db zöldpaprikát. Fedő nélkül sütöm, időnként megkeverve. Amíg sül, addig felkarikázok egy kisebb szál parasztkolbászt, és a sülő paprikához teszem. Mialatt összesülnek, 3- 4 db paradicsomot melyet leforrázva, a héját lehúzva félbe vágom, és egy lapos tányérba téve felszeletelem. és a közben félig megpuhult sült paprikához adom. Lefedve addig rotyogtatom, míg a paradicsom szét nem fő. Ezzel kész is. Aki erősen szereti, az csinálja bogyiszlói és édes paprikából vegyesen. Köretként lehet mellé rizst, tarhonyát vagy akár rövid cső tésztát kínálni, de friss puha kenyérrel is kiváló! Aki tojásosan szereti, az a kész lecsóba 2-3 felvert és megsózott tojást csorgathat, amit szilárdulásig szabad csak sütni! Jó étvágyat!































    VálaszTörlés