Sörös lecsó wokban



Orsi barátnőm jóvoltából (hála érte!) sikerült hozzájutnom eme igazi kincshez, a wok-hoz. Kívül-belül teflonnal bevont és hát mit mondjak, azóta majdhogynem mindent ebben készítek. Még a hígpalacsintát is. Vagy a tojásrántottát. Vagy a túróspuliszkát.

S akkor persze első remekem egy sörös lecsó volt ami tulajdonképp semmivel sem különbözik a hagyományos lecsótól, csak kis sörrel locsoltam meg, na meg a különlegessége, hogy wok-ban készült. Valahogy így:
Hozzávalók: mindenféle zöldségtongue, nekem ami volt: néhány szem paradicsom, zöldpaprika, zöldhagyma, friss (zöld) fokhagyma, krumpli, uborka - egy szál, kevés zeller és petrezselyemgyökér, rizs, sör, só, bors, olaj 

Elkészítés: a hagymákat apróra vágva dinsztelem a forró olajban majd hozzáadom a zöldpaprikát, uborkát. Ha puhultak, jöhet a rizs (!) Igen, ebben kicsit dinsztelem mintha rizibizinek készíteném - amíg kifehéredik - , így nem fő majd szét és ezután jöhet a lehéjazott, kockázott paradicsom, meg kockázott krumpli.  0,5 l. sörrel meglocsolom, hagyom ameddig az alkohol kipárolog és olyan kellemes illata lesz winking.  Lefödöm alufóliával, mivel nekem ehhez a wokhoz födő nincs de így is kiváló, hamar elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése